Monday 13 October 2008

Η Πειραιώς Αγόρασε το 26,62% της Proton


Νωρίτερα είπαμε για την Τράπεζα Πειραιώς και την Proton.

Το Χρηματιστήριο Αθηνών, ανακοίνωσε τα εξής:



Συμφωνία για το 26,62% της Proton Bank

Η Διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς συμφώνησε με τη Διοίκηση της Proton Bank και μετόχους της που αντιπροσωπεύουν το 26,62% του μετοχικού της κεφαλαίου, την αγορά του ποσοστού αυτού με ανταλλαγή μετοχών.
Η σχέση ανταλλαγής ορίστηκε σε μία μετοχή Τράπεζας Πειραιώς για κάθε 5,5 μετοχές Proton Bank. Οι μετοχές της Τράπεζας Πειραιώς θα δοθούν από ίδιες μετοχές (treasury stock).
Oι καταθέσεις της Proton Bank ανέρχονται σε ευρώ 1.300 εκ., οι χορηγήσεις της σε ευρώ 1.250 εκ και διαθέτει δίκτυο 31 καταστημάτων από τα οποία 19 στην Αττική.
Η συμφωνία αυτή ενισχύει την κεφαλαιακή βάση της Τράπεζας Πειραιώς κατά τουλάχιστον ευρώ 200 εκ., βελτιώνει δε τα κέρδη ανά μετοχή των μετόχων της Τράπεζας Πειραιώς λαμβανομένων υπόψη των προσδοκόμενων συνεργιών.
Σε επόμενη φάση, η πρόθεση των Διοικήσεων των δύο τραπεζών είναι η απορρόφηση της Proton Bank από τον Όμιλο της Τράπεζας Πειραιώς.
Η συμφωνία που υπεγράφη σήμερα μεταξύ των δύο πλευρών, θα επικυρωθεί με τη λήψη των κανονιστικών αποφάσεων από τις αρμόδιες Αρχές.

No comments: