Friday 31 October 2008

George Άκουσες τα Χάλια σου;

Σήμερα στη βουλή ο πρωθυπουργός υπενθύμισε στον Παπανδρέου όλα όσα έλεγε ο ίδιος και το ΠΑΣΟΚ για την κρίση. Εμείς δεν συμφωνούμε με τα χρήματα που "χαρίζει" η κυβέρνηση στις τράπεζες διότι δεν υπάρχουν χρήματα.
Πέραν τούτου αυτά τα οποία είπε ο Καραμανλής μετά τη δευτερολογία του Παπανδρέου είναι αλήθεια.


Άκουσα τη δευτερολογία του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και πρέπει να πω ότι περίμενα περισσότερη υπευθυνότητα και περισσότερη ειλικρίνεια. Δεν είστε εσείς που, μόλις τον περασμένο Φεβρουάριο, δηλώνατε ότι δεν υπάρχει καμία κρίση; Ψέματα είναι αυτό; Είναι καταγεγραμμένο. Δεν είστε εσείς που δεν βλέπατε την κρίση να έρχεται; Που δεν βλέπατε πόσο θα επηρέαζε και την Ευρώπη και εμάς; Δεν είστε εσείς που ισχυριζόσασταν ότι η κρίση είναι αντικείμενο επίκλησης της Κυβέρνησης ως άλλοθι για τις πολιτικές που θα ακολουθούσαν; Η πραγματικότητα είναι ότι, δυστυχώς για εσάς, παρ’ ότι έχουν περάσει δέκα ολόκληροι μήνες, μένετε στο ίδιο μοτίβο, στον ίδιο σκοπό. Και αυτό σημαίνει ή ότι έχετε άγνοια, ή ότι σκοπίμως διαστρέφετε την πραγματικότητα.
Πέραν τούτου, άκουσα χονδροειδείς ανακρίβειες - και το λέω ευθέως- απροκάλυπτα ψεύδη για τις επιδόσεις της οικονομίας, για τα Κοινοτικά Πλαίσια Στήριξης, για την ανταγωνιστικότητα. Δεν θα μπω σε λεπτομέρειες για το καθένα. Θα μείνω σ’ ένα μόνο, γιατί "βγάζει μάτια". Μας μέμφεστε ότι αυξάνουμε το έλλειμμα; Δεν μιλάει κανένας για σχοινί στο σπίτι του κρεμασμένου. Γιατί επί δεκαετίες πήγατε τα ελλείμματα εκεί που τα πήγατε. Μας τα παραδώσατε 8%. Με τη διαχρονική συσσώρευση τεραστίων ελλειμμάτων φορτώσατε την Ελλάδα και την ελληνική κοινωνία με ένα τεράστιο χρέος, που είναι μια βαριά σιδερένια μπάλα στο λαιμό του τόπου για πολλά χρόνια. Και μιλάτε εσείς για ελλείμματα; Μας μέμφεστε γιατί έγινε και γίνεται μια μεγάλη προσπάθεια για να εξασφαλίσουμε ένα στοιχειώδες δημοσιονομικό νοικοκύρεμα, προσπαθώντας ταυτόχρονα να εφαρμοσθεί με τον όσο γίνεται πιο ήπιο τρόπο; Ε, όχι, κύριε Αρχηγέ της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Υπάρχει ένα όριο ακόμα και στις υπερβολές της πολιτικής και της κομματικής σκοπιμότητας. Αν δεν σέβεστε εμάς, σεβαστείτε τουλάχιστον το μεγάλο κόμμα του οποίου είστε αρχηγός. Δεν μπορεί να λέτε τέτοιες ανακρίβειες.
Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,
Είναι ξεκάθαρο ότι η οικονομία μας βρίσκεται - όπως και όλων των άλλων χωρών – στη δίνη μιας μεγάλης κρίσης. Αντιμετωπίζει έντονες πιέσεις από το διεθνές περιβάλλον. Η αλήθεια είναι ότι επιδεικνύει ωστόσο – και ομολογήθηκε σήμερα, έστω από τα συμφραζόμενα - αντοχές πολύ ισχυρότερες από τις περισσότερες άλλες χώρες. Αντοχές που –να μη γελιέται κανένας - οφείλονται στη μεταρρυθμιστική στρατηγική που ακολουθήσαμε τα περασμένα χρόνια. Πήραμε δύσκολες αποφάσεις. Αποφάσεις που, κατά περίπτωση, είχαν μεγάλο πολιτικό κόστος. Οι αποφάσεις όμως αυτές - αποδεικνύεται, σήμερα - ενίσχυσαν πολλαπλώς την πραγματική οικονομία, την επιχειρηματικότητα, την απασχόληση, τα πραγματικά εισοδήματα. Αυτή είναι η πραγματικότητα.
Σήμερα καθένας μπορεί να αντιληφθεί σε πια θέση θα βρισκόταν η οικονομία μας, εάν υποκύπταμε στις αντιδράσεις της Αντιπολίτευσης. Μπορεί ο καθένας να αντιληφθεί πόσο κρίσιμο είναι να έχουμε σταθερότητα σε τόσο κρίσιμους, σε τόσο ταραγμένους καιρούς. Απαιτεί κόστος, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, η διασφάλιση εμπιστοσύνης στην Οικονομία. Απαιτεί κόστος η πολιτική της ευθύνης. Απαιτεί κόστος κάθε λύση που ταράζει το κατεστημένο των προνομιούχων, των βολεμένων.
Αποδείξαμε -και αποδεικνύουμε -ότι έχουμε τη δύναμη να τολμούμε τις αναγκαίες, τις δύσκολες αποφάσεις. Δεν βάλαμε ποτέ πάνω από το συμφέρον της Κοινωνίας καμιά άλλη επιδίωξη. Δεν υποκύψαμε ποτέ σε πιέσεις που δημιουργούν κινδύνους για την Οικονομία. Και δεν πρόκειται να εγκλωβιστούμε ποτέ σε πρακτικές που απειλούν το κλίμα εμπιστοσύνης και την ασφάλεια των πολιτών. Δεν δεσμευόμαστε από τίποτα και από κανέναν, παρά μόνον από το συμφέρον των πολιτών.
Έχουμε μπροστά μας μια δύσκολη, πολύ δύσκολη περίοδο. Γεμάτη αβεβαιότητες, γεμάτη από πιέσεις, ισχυρές πιέσεις, από το διεθνές περιβάλλον. Κινούμαστε στον πυρήνα των ευρωπαϊκών αποφάσεων. Κινούμαστε με στόχο υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης. Κινούμαστε με την έγνοια στον πολίτη, που έχει και τη μεγαλύτερη ανάγκη. Τον χαμηλοσυνταξιούχο, τον χαμηλόμισθο, τον άνεργο, εκείνον που χρειάζεται τη συμπαράστασή μας. Δεσμευόμαστε – και δεσμεύομαι προσωπικά- ότι θα εξαντλήσουμε κάθε περιθώριο, κάθε δυνατότητα, για να τα κάνουμε τα πράγματα λίγο πιο εύκολα γι’ αυτούς.

2 comments:

spyros1000 said...

Κινούμαστε με την έγνοια στον πολίτη, που έχει και τη μεγαλύτερη ανάγκη. Τον χαμηλοσυνταξιούχο, τον χαμηλόμισθο, τον άνεργο, εκείνον που χρειάζεται τη συμπαράστασή μας. Δεσμευόμαστε – και δεσμεύομαι προσωπικά- ότι θα εξαντλήσουμε κάθε περιθώριο, κάθε δυνατότητα, για να τα κάνουμε τα πράγματα λίγο πιο εύκολα γι’ αυτούς.



ΠΟΙΟΣ ΤΟΝ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΝΑ ΣΗΚΩΣΕΙ ΤΟ ΧΕΡΙ!!!!!!!!

info press said...

@@@ spyros1000

Εμείς δεν σηκώνουμε χέρι για κανέναν, διότι είμαστε απαγοητευμένοι με όλους.